Kulkeminen Barcelonassa

Barcelonan tutkiminen luonnistuu niin kävellen, metrolla, linja-autolla kuin taksillakin. Vaikka etäisyydet voivat ajoittain tuntua pitkiltä, Barcelona on värikkäiden katujensa ansiosta loistava kaupunki kulkea jalkaisin. Julkiseen liikenteeseen siirryttäessä, kätevin ja paras matkustusmuoto on ehdottomasti metro. Barcelonan metro on siisti ja turvallinen liikkumismuoto, joka pitää sisällään yhteensä yhdeksän metrolinjaa. Yksi metrolippu kustantaa noin 2,5€, 10 kerran kortti puolestaan vajaa 10€. Saatavilla on myös päivän, kahden ja kolmen päivän kortteja.

Samat liput käyvät niin metroon, linja-autoihin kuin paikallisjuniinkin. Barcelonan linja-autoverkosto kattaa melko hyvin paikkoja, joihin metro ei enää yletä. Bussimatkustus kannattaa siis ottaa huomioon silloin, kun mielii metroverkoston ulkopuolelle. Esimerkiksi suosittuun Guell-puistoon täytyy suunnata bussilla. Näiden lisäksi Barcelonasta löytyy myös joitakin raitiovaunuja ja köysiratoja.

Taksimatkustus on Barcelonassa varsin halpaa. Etenkin pohjoisen hintoihin tottuneena, taksia voi käyttää useamminkin matkansa aikana. Barcelona on varsin hyvä taksikaupunki, sillä epärehellisiä kuskeja ilmenee vain harvoin. Osviittaa taksikustannuksista antaa 15 minuutin matka, joka kustantaa kaupungissa noin 10€.


Kommentit

Liikkuminen — Ei kommentteja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>