Koettavaa ja nähtävää

Yöelämää, ravintoloita, museoita, teatteria… On vaikeaa löytää asiaa, jota Berliini ei pystyisi tarjoamaan. Suurkaupunkisuutensa vuoksi Berliini edustaa hyvin vähän aitoa saksalaisuutta – monikulttuurisuudessaan kaupunki tarjoaa kuitenkin paljon. Viime vuosina Berliini on kokenut kerrassaan räjähdysmäistä kasvua. Nyt kaikki haluavat Berliiniin, olipa kyseessä sitten lyhempi tai pidempiaikainen vierailu. Berliini on saanut etenkin osakseen runsain määrin nuoria taiteilijoita, jotka tulevat kaupunkiin verkostoitumaan ja etsimään ponnahduslautaa uralleen.

Kreuzberg- Friedrichshainin ja Mitten kaltaiset alueet muuttuvat jatkuvasti yhä mielenkiintoisemmiksi. Etenkin ensimmäinen on tunnettu valloittavasta katutaidekulttuuristaan. Berliiniin matkaavan kannattaakin uskaltautua kaupungin kaduille seikkailemaan! Vaikka metro kuljettaa vaivattomasti, kaupungin sydän löytyy kuitenkin sen yleisestä ilmapiiristä. Berliini ei ehkä ole maailmamme kaunein kaupunki, mutta se on silti olemukseltaan ainutlaatuinen.

On vaikeaa löytää toista paikkaa, jossa vastakohdat täydentävät toisiaan mystisessä, ajoittain tummanpuhuvassakin ilmapiirissä. Synkkä historia sekoittuu vakuuttavasti Berliinin vehreisiin puistoihin ja raikkauteen. Kaupunki käy läpi jatkuvaa muutosta, mikä ylläpitää kohteen mielenkiintoisuutta useammankin vierailun jälkeen. Usein Berliinistä muodostuukin varsinainen suosikkikohde niin yksinmatkaavien, perheiden kuin kaupunkiin vahingossa eksyneidenkin parissa.

Kaupungin suosituimmat nähtävyydet ovat varmasti Checkpoint Charlie, DDR-museo ja Berliinin muuri, jotka jokainen osallaan muistuttavat kaupungin historiasta. Paras tapa kokea Berliini yläilmoista on suunnata Alexanderplatzilla sijaitsevaan Tv-torniin. Jonot ovat pitkät, mutta hyvin organisoidut eikä paikalle tarvitse ilmestyä kuin hetkeä aikaisemmin omaa hissivuoroa. Berliiniin suuntaavan kannattaa harkita itselleen myös Berliini passin ostoa. Nähtävyyskorttina tunnettu passi tarjoaa sisäänpääsyn yli 60 kaupungin kohteeseen.


Kommentit

Koettavaa — Ei kommentteja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>