Dublin on vehreä ja monipuolinen kaupunki, joka takaa vierailijoilleen värikkään ja lämpimän Irlanti kokemuksen. Dublin soveltuu etenkin viikonloppukohteeksi, sillä se ei ole kooltaan kovinkaan suuri. Kaupungissa viihtyvät niin lapsiperheet, reppureissaajat kuin kulttuurimatkailijatkin.

Maailmalla Dublin tunnetaan varmasti parhaiten lukuisista pubeistaan, eikä suotta! Vierailu paikallisessa pubissa on jokaisen Dubliniin matkaavan listalla. Irlantilaisten vieraanvaraisuus ja hyväntuulisuus korostuvat etenkin yhteisissä illanvietoissa. Liffey-joen eteläpuolella sijaitseva Temple Barin alue on mahtava pubien ja ravintoloiden keskittymä! Dublinin taika ei kuitenkaan rajoitu ainoastaan baarikulttuuriin.

Shoppailija voi puolestaan suunnata katseensa  O’Connel Streetin ympäristöön. Irlannin pääkaduksi kutsutun kadun läheisyydessä on lukuisia vaateliikkeitä aina merkkiputiikeista suuriin ketjuliikkeisiin. Kulttuurin nälkäiselle Dublin tarjoaa museoita aina Irlannin kansallismuseosta, National Galleryyn sekä kiehtovaan Dublin Writers Museumiin. Kaupungin suosituimmat nähtävyydet lienevät kuitenkin Christ Church Cathedral, Dublin Castle sekä Dublinin kaupungintalo.

Myös Trinity Collegen kirjasto on vierailun arvoinen paikka – kirjasto tarjoaa muun muassa 200 000 niteen kokoelman, joka itsessään on jo vaikuttava näky. Yhdisteltävyydeltään Dublin on myös mainio – samalla reissulla voit poiketa naapurimaa Britanniassa tai pysyä Irlannissa ja matkata muualle maan kiehtoviin kohteisiin. Dublinin tutkiminen onnistuu myös kaupunkipassin voimin! Kaupunkipassi tarjoaa sisäänpääsyn yli 25 kaupungin suosituimpaan kohteeseen. Lisäksi se säästää rahaa ja aikaa matkallasi – kuka haluaisikaan tuhlata aikaansa jonotteluun Dublinin kaltaisessa kohteessa?


Kommentit

Koettavaa — Ei kommentteja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>