Irlannin hintataso on miltei samaa luokkaa kuin Suomessakin. Edullinen ravintola kustantaa n. 12€ henkilöltä, keskitason ravintolassa ateriasta joutuu pulittamaan 50€ tai enemmän. Paikallinen olut maksaa noin viitisen euroa. Majoitukset alkavat 50€ yöhinnoista, tosin valinnanvaraa on tällöin melko niukasti. Useimmat hotellit kustantavat noin 50–100€/yö.

Julkisilla matkustaminen on Dublinissa kuitenkin varsin halpaa. Yksittäinen bussimatka keskustan sisällä kustantaa noin 0,75€. Raitiovaunulippu on puolestaan 2€. Auton vuokraaminen on Dublinissa myös halpaa! Osa vuokraamoista vuokraa autojaan jopa 10€ päivähintaan. Vasemman puoleinen liikenne saattaa aiheuttaa päänvaivaa tottumattomalle. ”Keep left” on aika hyvä ohje.

Dublinin, kuten koko Irlannin, valuutta on euro. Ennen eurojen käyttöön ottamista maan valuutta oli Irlannin punta. Yhdellä eurolla oli sama kuin 0,788 puntaa. Lähde: Euro järjestelmä sivu verkkosivuilla avuton.com.


Kommentit

Hintataso — Ei kommentteja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>