Dublinin hotellitarjonta on verrattavissa Helsinkiin. Tarjontaa on paljon ja suurin osa majoituksista on keskittynyt kaupungin keskusta-alueille. Halvempien, hieman huonokuntoisempien hotellien yöhinnat alkavat noin 40€. Korkealuokkainen majoitus puolestaan rokottaa budjetista jo 200€/yö.

Majoitusta varatessa on hyvä kiinnittää huomiota etenkin sijaintiin. Järkevintä on varata majoitus mahdollisimman läheltä Grafton Streetiä tai O’Connell Streetiä. Kyseisten katujen läheisyydessä majoittuminen on turistille kätevintä, sillä silloin olet jo automaattisesti lähellä kaikkea kaupungin tarjontaa. Etenkin jälkimmäinen, O’Connell Street, on viikonloppuisin melko rauhaton. Näin ollen voi olla hyvä satsata huoneeseen, jonka ikkuna ei ole kadulle päin.

Dublinin majoitustarjonta voidaan jakaa kahteen osaan: edulliseen ja arkiseen pohjoispuoleen sekä kalliiseen ja hienoon eteläpuoleen. Tiukemmalla budjetilla matkaava voi haluta harkita myös kaupungin muille alueille majoittumista. Esimerkiksi rauhallinen Howthin alue kätkee sisälleen edullisia, keskitason majapaikkoja.

Dublinista löytyy myös muutamia majataloja. Majatalot ovat varsin sympaattinen, irlantilaista henkeä puhkuva majoituskokemus. Majatalomajoitukset tarjoavat usein matkaajalle myös mahdollisuuden loistavaan aamupalaan. Irlannissa on myös käytössä Airbnb majoituspalvelu. Vaikka palvelu ei olisi entuudestaan tuttu, kannattaa se käydä läpi ainakin kertaalleen majoitusta suunnitellessa. Airbnb on pullollaan paikallisten tarjoamia majoituksia aina pienistä huoneista kokonaisiin asuntoihin.


Kommentit

Hotellit — Ei kommentteja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>