Saavutettavuus, lennot, majoitus

Berliinin saavutettavuus on kerrassaan mainio. Suomesta käsin kaupunkiin lentää ainoastaan muutaman tunnin. Suoria lentoja Helsingistä Berliiniin operoivat Finnair sekä saksalainen AirBerlin Lufthansa. Molemmilla yhtiöillä on päivittäisiä lentoja kohteeseen. Berliinin lentohinnat eivät pääse huimaamaan päätä; kaupunkiin lentää halvimmillaan jopa satasella! Mikä parasta Berliinin lentohinnat pysyttelevät alhaisina läpi vuoden. Kesäaikaan kaupunki on oletettavastikin enemmän turistitäyteinen, muttei siltikään mahdoton vierailukohde. Suurin osa edestakaisista lennoista liikkuu noin 130–180€ paikkeilla. Lentotarjouksia on kuitenkin saatavilla jatkuvasti! Aikainen matkaaja nappaa aina parhaimman hinnan.

Majoittuminen Berliinissä on mukavaa ja halpaa. Tarjonta on varsin runsasta. Hotelleja löytyy jokaisen makuun aina kalleimmista luksushotelleista pieniin, viehättäviin hotelleihin. Suurin osa kaupungin hostelleista on täysin kelpopaikkoja nukkua yö tai kaksi. Rauhallisen matkaajan kannattaa kuitenkin välttää villeimpiä bilehostelleja. On hyvä tarkistaa majoituspaikan saamia arvosteluja – tällöin pahimmilta yllätyksiltä tulee ainakin vältyttyä. Kaiken kaikkiaan Berliinin hotelli-/hostellitarjonta on kuitenkin varsin kelpoa.

Berliinissä on käytössä myös lukuisia kotimajoitusvaihtoehtoja. Kaupungista löytyy niin vuokrattavaa huonetta, huoneistoa kuin asuntoakin. Etenkin Airbnb asuntovuokraus on kaupungissa suosittua. Palvelu tarjoaa todellisia helmiä hotelleja huomattavasti alhaisimmilla yöhinnoilla. Sesonkiaikaan, etenkin kesäisin, paikat voivat kuitenkin täyttyä nopeasti. Vaikka Berliinissä tuskin tulee suorasanaista majoituspulaa vastaan, on parempi varautua liian aikaisin, kuin liian myöhään. Kevät on varsin hyvää aikaa löytää majoituspaikkoja kesäksi. Monet kaupungin opiskelijoista saattavat suunnata kesäksi muualle ja näin ollen vuokraavat huoneitaan kelpohinnoin kaupunkiin suuntaville turisteille. Vuokrattavia asuntoja/ huoneita voi tarkastella Airbnb:n lisäksi myös paikallisista Facebook asuntoryhmistä. Jättimäisen suosionsa ansiosta majoituspaikat menevät hyvin kaupaksi mihin tahansa  aikaan vuodesta. Etenkin pidempiaikaista majoitusta etsiessä on hyvä ottaa paljon kärsivällisyyttä matkaan.


Kommentit

Lennot ja hotellit — Ei kommentteja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>