Kulkeminen Lontoossa

Lontoon julkinen liikenne on nopeaa ja vaivatonta. Etenkin kaupungin kattava metroverkosto toimii moitteetta. Metro onkin kätevin tapa siirtyä paikasta toiseen kaupungissa. Metrolinjat liikennöivät kattavasti lähes kaikkiin kaupungin osiin. Lontoo tunnetaan kuitenkin varsin sokkeloisesta metrokartastostaan, jonka tutkiskelu voi alkuun ottaa aikansa.

Kulkemista helpottamaan on suositeltavaa ostaa Oyster Card, joka toimii ladattavalla arvolla tai ajalla. Oyster Cardin ylittäessä päivärajan (n. 6.50£) loput samana päivänä tehdyistä matkoista ovat ilmaisia. Tämä kannattaa pitää mielessä ladatessasi korttiisi arvoa! On hyvä myös muistaa, että Lontoo jakautuu useisiin eri matkustusvyöhykkeisiin. Turisteille hyödyllisimmät ovat vyöhykkeet 1 ja 2. Älä siis turhaan maksa vyöhykkeistä, joille sinulla ei matkasi aikana tule olemaan mitään asiaa. Yleensä pärjää sillä vyöhykelipulla jolla pääset hotellista keskustaan.

Mitä olisikaan Lontoon matka ilman legendaarisia punaisia busseja! Bussimatkustus kaupungissa on metroa huomattavasti hitaampaa, mutta silti kokemuksen arvoista. Kaksikerroksisiin busseihin voi turvautua etenkin silloin, kun tarkoituksena on nauttia ainoastaan kaupungin maisemista. Lontoossa pärjää hyvin myös kävellen – jalkaisin kokemus kaupungista vahvistuu entisestään. Myös suurin osa tunnetuimmista nähtävyyksistä on saavutettavissa jalkaisin.


Kommentit

Liikkuminen — Ei kommentteja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>