Dublin, Irlannin pääkaupunki, on tunnettu monista upeista nähtävyyksistään. Kaupunki tarjoaa vierailijoilleen rikkaan ja monipuolisen kulttuuritarjonnan, unohtamatta historiallisia ja arkkitehtonisia aarteita. Dublinin nähtävyydet vetoavat matkailijoihin ympäri maailmaa.

Yksi Dublinin merkittävimmistä nähtävyyksistä on Guinness Storehouse, joka on suosittu kohde oluen ystäville. Tässä maailman suurimmassa ja vanhimmassa panimossa vierailijat voivat tutustua oluen valmistusprosessiin, nauttia huikeasta näköalasta kaupungin ylle sekä maistella Guinness-olutta. Historiallisia kohteita Dublinissa ovat muun muassa Dublinin linna ja Christ Churchin katedraali, jotka ovat osa kaupungin rikasta historiaa.

Kulttuurista kiinnostuneille Dublin tarjoaa myös runsaasti vaihtoehtoja. The National Gallery of Ireland esittelee laajan kokoelman irlantilaista ja eurooppalaista taidetta. Irlanti on tunnettu myös kirjallisuudestaan, ja Dublinissa voikin vierailla lukuisissa kirjailijoiden museoissa, kuten James Joycen ja Oscar Wilden kotitaloissa.

Dublinin vilkkaat kadut ja kauniit puistot houkuttelevat kävijöitä tutustumaan kaupungin sykkeeseen. Ha’penny Bridge, kauniisti koristeltu kävelysilta Liffey-joen yli, on ikoninen maamerkki. St. Stephen’s Green ja Phoenix Park ovat puolestaan ihanteellisia paikkoja rentoutumiseen ja piknikin nauttimiseen.

Dublinin nähtävyydet tarjoavat unohtumattoman kokemuksen Irlannin kiehtovasta pääkaupungista. Kaupungin rikas historia, vilkas kulttuurielämä ja upeat arkkitehtoniset ihmeet tekevät vierailusta unohtumattoman. Dublinin nähtävyyksien kautta matkailija pääsee lähemmäksi paikallista elämäntapaa ja saa maistiaisia Irlannin viehättävästä kulttuurista.

 1. Guinness Storehouse: Guinness-oluen ystävien ehdoton käyntikohde Dublinissa on Guinness Storehouse. Täällä voi tutustua oluen valmistusprosessiin, oppia oluen maistelusta ja nauttia panimon näköalabaarissa lasin kylkeen upean näköalan kaupunkiin.
 2. Kilmainham Gaol: Kilmainham Gaol on vankila, joka toimi 1800-luvulta 1900-luvun alkuun asti. Se on tärkeä osa Irlannin itsenäisyystaistelun historiaa, ja täällä vangittiin ja teloitettiin monia vapaustaistelijoita. Nykyään vankila on avoinna yleisölle, ja siellä voi tutustua sen synkkään menneisyyteen opastetulla kierroksella.
 3. Trinity College: Dublinin yliopisto, Trinity College, on Irlannin vanhin yliopisto. Kampusalueella voi ihastella upeaa arkkitehtuuria, kuten vanhaa kirjastoa ja sen kuuluisaa nähtävyyttä, Kellsin käsikirjoitusta. Lisäksi Trinity Collegessa voi kiertää opastetulla kierroksella ja oppia lisää yliopiston historiasta.
 4. Dublinin linna: Dublinin linna on historiallinen linna, joka sijaitsee kaupungin keskustassa. Se oli aikoinaan hallitsijoiden asuinpaikka ja sittemmin toiminut valtion virastojen tilana. Nykyään linna toimii vastaanottotilana valtion vierailuille ja siellä järjestetään myös erilaisia tapahtumia.
 5. St. Patrickin katedraali: St. Patrickin katedraali on Dublinin suurin kirkko ja Irlannin kansalliskirkko. Se on omistettu Irlannin suojeluspyhimykselle, Pyhälle Patrikille. Katedraalissa voi vierailla ja ihailla sen upeaa goottilaista arkkitehtuuria sekä oppia kirkon historiasta ja Pyhän Patrikin elämästä.
 6. Temple Bar: Temple Bar on värikäs kaupunginosa, joka tunnetaan vilkkaasta yöelämästään ja baareistaan. Täältä löytyy myös paljon taidegallerioita, putiikkeja ja ravintoloita. Temple Bar on suosittu kohtaamispaikka niin paikallisten kuin turistienkin keskuudessa.
 7. Grafton Street: Grafton Street on Dublinin keskeinen ostoskatu, josta löytyy monia tunnettuja liikkeitä, kuten Brown Thomasin tavaratalo ja monia kansainvälisiä muotimerkkejä. Kadulla voi myös nauttia katutaiteesta ja kuunnella katuesiintyjiä.
 8. National Museum of Ireland: Irelandin kansallismuseo koostuu neljästä eri näyttelypaikasta, joista yksi sijaitsee Dublinissa. Museossa pääsee tutustumaan Irlannin historiaan, kulttuuriin ja perinteisiin. Vierailija voi ihastella esimerkiksi keltaisia kultakappaleita, pronssikauden aarteita ja esineitä viikinkien valtakaudelta.
 9. Christ Church Cathedral: Christ Church Cathedral on kaunis anglikaanikirkko, joka on rakennettu 1000-luvulla. Se on yksi Dublinin tärkeimmistä historiallisista rakennuksista ja sen upeassa katedraalissa voi tutustua kirkon rikkaaseen historialliseen perintöön.
 10. Dublin Zoo: Dublinin eläintarha sijaitsee Phoenix Parkissa ja se on yksi Euroopan vanhimmista eläintarhoista. Eläintarhasta löytyy laaja valikoima eläimiä, kuten norsuja, apinoita, tiikereitä ja pingviinejä. Eläintarhassa voi myös nauttia puistoalueen kauneudesta ja viettää aikaa perheen kanssa.
 11. Phoenix Park: Phoenix Park on Dublinin suurin puisto ja yksi suurimmista kaupunkipuistoista Euroopassa. Puistossa voi kävellä, pyöräillä tai viettää aikaa piknikillä. Siellä voi myös nähdä upeita monumentteja, kuten Papal Crossin ja Wellingtonin monumentin.
 12. Jamesonin viskitehdas: Jamesonin viskitehdas on viskinvalmistajan vierailukeskus Dublinissa, jossa voi oppia lisää viskin valmistuksesta ja historiasta. Vierailun aikana voi kierrellä viskitislaamossa, osallistua maisteluun ja ostaa tuliaisia viskikaupasta.
 13. Aviva Stadium: Aviva Stadium on Irlannin kansallinen jalkapallostadion, jossa järjestetään myös muita urheilutapahtumia, konsertteja ja viihdetapahtumia. Stadionilla voi nauttia upeista urheilusuorituksista ja tunnelmasta sekä viettää aikaa ystävien kanssa.

Dublin on kaupunki täynnä historiaa, kulttuuria ja elämää. Sen nähtävyydet kattavat niin historialliset rakennukset kuin modernit taidegalleriat. Kaupungissa vieraillessa voi kokea perinteisiä irlantilaisia pubitunnelmia, tutustua kansallissankari James Joycen syntymäkotiin tai ihastella upeita maisemia Guinnessin panimon näköalatasanteelta.

Dublinin nähtävyyksiä ovat esimerkiksi Trinity Collegessa sijaitseva Book of Kells -käsikirjoitus, josta löytyvä koristeellinen kelttiläinen kuvitus vie vierailijan aikamatkalle menneisyyteen. Kaupungin ydinkeskustassa sijaitseva Dublinin linnake tarjoaa puolestaan mielenkiintoisia näkökulmia Irlannin historialle.

Dublinin kaupunginosa Temple Bar on kuuluisa vilkkaasta yöelämästään ja siellä voi nauttia paikallisen musiikin ja tanssin rytmeistä. Monipuolinen kulttuuritarjonta onkin yksi Dublinin vetonauloista, ja siellä voi tutustua kirjailija Oscar Wilden elämään ja tuotantoon tai vierailla modernissa Dublinin kirjastossa.

Dublinin luonnonkauniit puistot ja puutarhat tarjoavat rentouttavan paikan kaupungin vilinästä nauttimiseen. Esimerkiksi St Stephen’s Greenin puistossa voi ihailla kauniita kukkaistutuksia ja viettää aikaa vehreässä ympäristössä.

Vierailun jälkeen ei kannata unohtaa poiketa Dublinin perinteisessä pubissa nauttimassa hyvää ruokaa ja juomaa. Irlantilainen ruokakulttuuri tarjoaa herkullisia makuja, kuten täytettyjä perunoita ja paikallista kalaa.

Kaiken kaikkiaan Dublinin nähtävyydet tarjoavat monipuolisen ja ikimuistoisen matkakokemuksen. Sitä ei kannata jättää välistä ja siitä voi nauttia niin historiaa kuin kulttuuria rakastavat matkailijat. Suosittelemme tekemään ennakkovalmisteluja ja varaamaan aikaa nähtävyyksien tutkimiseen, jotta voi nauttia Dublinin rikkaasta tarjonnasta täysin siemauksin.